MERSİN TARSUS İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

´Eğitsel Robotiğin Fen Bilimleri Öğrenme-Öğretme Sürecine Entegrasyonu’ Projesi Görücüye Sunuldu.

´Eğitsel Robotiğin Fen Bilimleri Öğrenme-Öğretme Sürecine Entegrasyonu’ Projesi  Görücüye Sunuldu.

Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nde TÜBİTAK 4005 Bilim Ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklenen ’’Eğitsel Robotiğin Fen Bilimleri Öğrenme - Öğretme Sürecine Entegrasyonu’’ adlı proje yüzlerce proje arasından kabul görmeyi başararak gerek Tarsus ve gerekse Mersin’de bir ilke imza attı.

Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışını yapan İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı “Bu projenin temel amacı, Fen Bilimleri’nin öğretiminde; çağımız gereklerine uygun, Bilgi İletişim Teknolojilerini içeren ve 21.yy becerilerini edindirmeyi kolaylaştırıcı özelliği bulunan eğitsel robotların öğretme-öğrenme sürecine dahil edilerek Mersin ilinde görev yapan 25 Fen Bilimleri öğretmeninin yenilikçi yöntem ve tekniklerle donatılması ve günümüzde kendilerinden beklenilen öğretmen rolünü gerçekleştirmelerine katkıda bulunmaktır. Böylece öğretmenlerin, günümüz yenilikçi eğitsel yaklaşımlardan olan STEM’in barındırdığı disiplinler arası bakış açısını kazanmaları sağlanacak, ayrıca MEB (2017)’in belirttiği “öğrencilerin mühendislik ve bilim arasındaki bağlantıyı kurmalarına, disiplinler arası etkileşimi anlamalarına ve öğrendiklerini yaşantısal hale getirerek dünya görüşlerinin gelişmesine yardımcı olmaktır” hedefine katkı sağlaması kolaylaşacaktır. Bu doğrultuda kendilerinden beklenilen öğretmen rolünü gerçekleştirebilecekleri bir fırsat doğacak hem de 21.yy dünyasında var olmak için gerekli becerileri öğrencilerine edindirmenin bir yolunu kavrayacaklardır. Bunlarla birlikte kendini geliştirmenin ve çağa ayak uydurma gayretinin vermiş olduğu motivasyonla mesleklerine olan inançları artacaktır. Dolayısıyla öğretme-öğrenme sürecine taşınacak bu heyecan öğretmen-öğrenci etkileşiminde olumlu bir etki oluşturacaktır. “ dedi.

Kalaycı “Bulunduğumuz yüzyılın eğitim anlayışını taşıyan ve bir hafta boyunca sürecek 26 farklı etkinlik içeren faaliyet programı ile bir çok öğrencimize ulaşacak kazanımlar sayesinde ilimizin, dolayısıyla ülkemizin eğitim kalitesine bir nebzede olsa faydamız dokunacak olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir.” Şeklinde konuştu.

Yürütücülüğünü Hüseyin Gürel’in yaptığı projenin ekibi, kendi alanında ve farklı alanlarda uzmanlık taşıyan değerli eğitmenlerden oluşuyor.

Ayrıca devletimizin değişik kurumlarında görev yapan eğitmen arkadaşlarımız farklı yerlerde yaşasalar da projede birlikte olmuşlardır.

Proje, açılan başvuru sonrası ilimizin 10 farklı ilçesinden 23 farklı okulundan 46 öğretmenin başvuruda bulunuldu.

Proje sayesinde il genelindeki 25 fen ve teknoloji öğretmenine uygulamalı eğitimler verilecektir.

16-07-201816-07-201816-07-2018

Şehit Mustafa Mahallesi 3522 Sok. Tarsu Apt. Dış Kapı No12 İç Kapı No1 Tarsus/MERSİN - 0324 613 52 53/54

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.