MERSİN TARSUS İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

2018/2019 Eğitim öğretim yılının başlaması dolayısı ile ilçede bulunan okul idarecilerinin katılımıyla Senebaşı Müdürler Kurulu toplantısı  Şehitishak İlkokulu Esra Şemsi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saat 14:00´de başlayan toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Kalaycı, Şube Müdürleri  Hanifi Başıbüyük, Hasan Keskin, Murat Dikeç ve Sinan Yaylak ile ilgili gündem maddeleri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

            Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne değinerek 12 Eylül’ün milletin her kesiminin bağrında kapanmaz yaralar açtığını ve milletin, darbe zihniyetini bu topraklardan silip atmanın mücadelesini o gün olduğu gibi bugünde vermeye devam ettiğini dile getirerek “12 Eylül’ün acı bilançosunun karşısında sandığın gücünün ve öneminin ne kadar büyük olduğunu anlayan bu millet, bu ülkede darbelere asla geçit verilmeyeceğini en son 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi. Merhum Adnan Menderes’in idamıyla başlayan utanç verici sürecin, 1980’de ve süregelen zamanda birçok kere gösterdiği hain yüzü, 15 Temmuz 2016’da milletimizin iman dolu göğsüne çarparak darmadağın oldu. Bu Aziz millet en kutsalları arasında saydığı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasına saklanarak hain emeller taşıyan bu haysiyetsizleri, bir daha unutmamak üzere ifşa etti. Milletimiz ile Türk Silahlı Kuvvetlerimiz arasında kopukluk kurarak bu aziz milleti öz değerlerinden uzaklaştırmaya çalışan her türlü terör örgütüne karşı dur diyen milletimiz, 12 Eylüllerin bir daha yaşanmaması için 15 Temmuz’da canını siper etti. Ben bir kez daha bu topraklar için canını ortaya koyan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi yıllarca geriye iten ve kalkınmasının önünde engel oluşturan 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Kalaycı, konuşmasına gayretlerinden dolayı yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederek,  2018-2019 Eğitim-öğretim yılının yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, el birliği ile öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için gayret gösterdiklerine, ilçemizde, eğitimde başarı çıtasının arttırılması için çaba gösterdiklerini belirterek,  okul ve çevrelerinin güvenliği, taşımalı öğrencilerin sağlıklı bir şekilde taşıma merkezi okullarına taşınması, eğitim-öğretim faaliyetlerinin planlanması konuları öncelikle ele alındı. 

Okul yöneticilerinden 2018-2019 eğitim öğretim yılında daha başarılı olabilmek için daha özverili ve daha istekli çalışmalarını gerektiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, 15 Temmuz olaylarının bir ayağının da eğitim yetersizliğinden kaynaklandığını  ve eğitim-öğretimin kalitesi ne ise ortaya çıkan ürünün kalitesi de o olduğunu söyledi.

Okullarımızda öğrencilere verilen eğitim-öğretimin amacının kaliteli insanlar yetiştirmek olduğunu belirten Kalaycı, bu ülkeye vatanını, bayrağını ve milletini seven gençlerin yetişmesinin gereğinden bahsetti.

Konuşmaların ardından daha sonra okul yöneticilerinin istek ve taleplerini değerlendiren Kalaycı, yeni eğitim-öğretim yılının tüm idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilerimize hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi.

12-09-201812-09-201812-09-2018

Şehit Mustafa Mahallesi 3522 Sok. Tarsu Apt. Dış Kapı No12 İç Kapı No1 Tarsus/MERSİN - 0324 613 52 53/54

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.