MERSİN TARSUS İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Sonu Müdürler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Sonu Müdürler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Sonu Müdürler Kurulu Toplantısı Şehitishak Ortaokulu Esra Şemsi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı başkanlığında gerçekleşen toplantıya, şube müdürleri ve ilçede görev yapan okul müdürleri katıldı.

Toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı,  yılsonu müdürler kurulu toplantısında müdürlere hitap ederek bir önceki toplantı tutanağında alınan kararları belirttikten sonra ilçemizin başarısını artırmak için yapılacak çalışmaları okul müdürleri ile paylaştı. 

Bu tür toplantılara katılımın önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Kalaycı, Eğitim-Öğretim yılı genel değerlendirmesinin ardından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılına okul yapım ve onarımlarının devam ettiğini ve tatil döneminde okullarımıza yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirmesi için farklı iyileştirmeler yapılmasını bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı,  Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak ilçemiz genelinde uygulanacak olan  YKS Sınavı hakkında bilgi verilerek sınavların sorunsuz ve amacına uygun bir şekilde yapılarak tamamlanması noktasında hassasiyet gösterilmesi üzerinde önemle durdu. 

Kalaycı, okulların yaz dönemindeki çalışmalarla yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanacağını belirterek bu konuda gerekli özenin gösterilmesinin gerekliğini vurguladı.

Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin devamsızlıklarını önemsediklerini belirten Kalaycı “Bundan dolayı öğrencilerimizin özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerimizin okula devam hususu büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin okula devamı konusunda gösterdiğiniz gayretli çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın desteği ile ilçemizdeki okul ve derslik ihtiyacını gidermek için büyük bir özveri ile çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Devamsızlık konusunu ele alarak okuldaki devamsızlık oranlarına değinen İlçe Milli Müdürü Mehmet Kalaycı, devamsızlıkların engellenmesine,  sisteme işlenmesine, öğrencilerin okula devamının sağlanması, devamsızlıkların boyutlarını, sebep ve sonuç ilişkisi, sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin genel durumunu, okula uyum gibi konuları ele alacaklarını bunun için gerekli eylem planlarının hazırlandığını  ifade etti.

DyneD’in bilgisayar temelli eğitim sürecinden oluştuğunu belşrten İlçe illi Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, bugüne kadar geliştirilmiş en kaliteli yabancı dil programı olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullarda kullanılması istenen bir yabancı dil programı olduğunu belirterek, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da İlçemizde Dil Eğitim Sistemi’nin kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

Toplantı sonunda  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı  “Ben de 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başarılı ve yararlı çalışmalarla sona erdiğine inanıyorum ve okullarımızın hemen her birinde güzel çalışmalar yapan başta siz müdürlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir eğitim yılı yaşadık, pek çok okulumuzda projeler yapıldı, törenler ve faaliyetler yapıldı, bizler de imkanlar ölçüsünde davetlerinize olumlu karşılık vermek suretiyle katılım göstermeye çalıştık. Gördük ki, ilçemiz eğitim alanında iyi bir konumda, bunun gelecek yıllarda daha da iyi olması için eş güdüm halinde hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bizler de sizlere çalışmalarınızda elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Yaz döneminde okullarınızda olun, takip edin, eksikler varsa gidermek için birlikte çalışalım ve özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle iletişim kuralım ve bilgilendirelim. Ülke genelinde olduğu gidi, devletimizin kararları gereğince ilçemizde de 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tekli eğitime geçmek için okul inşaatı olacak. Böylece ilçemizin uzun vadede fiziki anlamda eğitim sorunu çözülmüş olacak. Çalışmalarınızdan dolayı şube müdürlerimize ve siz değerli okul müdürlerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Müdürler Kurulu Toplantısı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

 29-06-201829-06-201829-06-201829-06-201829-06-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şehit Mustafa Mahallesi 3522 Sok. Tarsu Apt. Dış Kapı No12 İç Kapı No1 Tarsus/MERSİN - 0324 613 52 53/54

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.